divendres, 8 de febrer de 2013

Poesia de nit, La Sue

  
El passat dia 7 de febrer del 2013 vam fer un recital de poesia conjuntament amb: 
  Mabel Escribano, Juan Claudio Álvarez, Raquel Torres, Montse Huguet i jo mateixa. A més, vam tenir la sorpresa que s'hi afegissin a darrera hora en Santiago Calleja, la Sterxu Villanueva que em va regalar una altra vegada la seva veu en un dels meus textos i l'Elisa Lein.


****************************
  "Aquesta nit deixaré d'amagar-te sota el coixí. Ha arribat el moment de regalar-te, de deixar de tenir-te sempre vigilant que no es decanti cap dels dos platets i em descontroli la vida..
  Aquesta nit, amb gran cura, primer de tot et faré brillar. Agafaré cada platet i enllustraré els seus ribets d'or. El de la llibertat, envellutat de color negre en el seu centre, deixarà de preocupar-me. Li trauré la pols i aquesta cobejança infinita que més que fer-me lliure m'empresona. El platet de la solitud, envellutat de color gris, també deixarà de preocupar-me. Amb la pols atrapada, li trauré també el desig de regnar en la meva vida per justificar aquesta por atàvica de compartir-me i trencar-me de nou en mil bocins.
Després dels platets, faré brillar l'agulla, els suports, els ganivets i el canastró. Faré que brillin i brillin passant una vegada i una altra un drap de fil amb màxima cura, i quan lluïn com mai no ho han fet, serà el moment de regalar-te al drapaire i poder tornar començar a viure, de nou, sense recança i amb la por integrada. Quan la llibertat i la solitud necessitin equilibri, les estabilizaré amb la confiança. Que l'amor se'm desboca, seré part d'una nova balança amb dos platets nous: el de la passió, de color carmí i el de l'alegria, però no serà una balança com aquesta, no, serà una balança construïda a quatre mans on TU, seràs contrapès i arnés, i jo, amb els ulls clucs, jugaré a fer equilibris com si d'una corda fluixa es tractés sabent que hi ha una xarxa a sota... la xarxa que els déus estan teixint des del dia en què ens vam conèixer més enllà d'aquest món".